Netwerkbeheer

Netwerkbeheer is een essentiële taak voor elke organisatie die afhankelijk is van een goed functionerend IT-systeem. Als een apparaat niet werkt kun je nog op een ander apparaat verder werken. Maar je hebt maar één netwerk. Als dat ‘plat’ ligt kun je niets meer. Wij zijn toegewijd aan het optimaliseren, beveiligen en onderhouden van jouw netwerkinfrastructuur, zodat uw bedrijf soepel kan draaien en groeien.

Onze netwerkbeheerdiensten omvatten:

Netwerkdesign en Implementatie:
Wij ontwerpen en implementeren op maat gemaakte netwerken die voldoen aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf, of het nu gaat om een lokaal netwerk (LAN) of een groter schaalbaar netwerk.

Netwerkconfiguratie en Onderhoud:
Wij zorgen voor een vlekkeloze werking van jouw netwerk door regelmatig onderhoud, configuratie-updates en monitoring van de prestaties.

Beveiligingsstrategie en Uitvoering:
Wij implementeren geavanceerde beveiligingsmaatregelen om jouw netwerk te beschermen tegen cyberdreigingen, met inbegrip van firewalls, encryptie en monitoring van verdachte activiteiten.

Wij verzorgen jouw gehele netwerk, van contact met de internet provider tot aan het laatste aansluitpunt. Een netwerk wordt opgedeeld in een bekabelde basis met accespoints voor de wifi als toevoeging.

Connectiviteitsoplossingen:
Van bekabelde tot draadloze oplossingen, wij bieden connectiviteitsdiensten die aansluiten op de unieke behoeften van jouw bedrijf, inclusief VPN’s voor veilige externe toegang.

Wij maken vooral gebruik van SDN (software Defined Networking) van 2 merken Unifi van Ubiquiti en Omada van TP-Link.
Waar je vroeger op elk apparaat lost moest inloggen om het te beheren, kun je nu inloggen op een controller en zo elk apparaat beheren.
In een tijd waar security echte aandacht vereist, biedt dit goede mogelijkheden om de basis van je netwerk te updaten en te monitoren.
Voor het onderhoud van uw SDN- netwerk kunnen we een contract aanbieden, in andere gevallen kunnen we de situatie beoordelen en er maatwerk van maken.

Netwerkanalyse en Optimalisatie:
Wij analyseren uw netwerkverkeer en prestaties om knelpunten te identificeren en optimalisatiestrategieën te implementeren voor maximale efficiëntie.