Databeheer

Bij S.C.S.S. begrijpen we dat gegevens de ruggengraat vormen van jouw bedrijfsactiviteiten. Of je nu zzp-er of mkb-er bent; dataverwerking en beheer is een vereiste. Daarom bieden wij gespecialiseerde databeheerdiensten om ervoor te zorgen dat jouw gegevens effectief worden beheerd, beveiligd en geoptimaliseerd. Wij kijken naar waar je je data bewaart en hoe veilig dit is, afhankelijk van de vereisten die de AVG-wetgeving stelt. Hierin nemen wij uiteraard ook mee of je het veilig genoeg vindt voor jezelf.

Van hoe je je data opslaat tot aan het moment van data recovery kunnen wij jou ontzorgen!

Onze databeheerdiensten omvatten:

Gegevensmigratie:
Wanneer je overstapt naar nieuwe systemen of platforms, zorgen wij voor een naadloze migratie van jouw gegevens. Hierdoor kun je profiteren van geavanceerde functionaliteiten zonder verlies van belangrijke informatie.

Onderhoud en Prestatieoptimalisatie:
Wij voeren regelmatig onderhoud uit om de optimale werking van jouw databases te waarborgen. Zodra je besluit om al jouw data op een apparaat bij te houden en van daaruit de backup te verzorgen, kunnen wij het onderhoud verzorgen. Wij bieden je daarvoor een onderhoudscontract. We monitoren prestaties, identificeren knelpunten en optimaliseren de database voor maximale effici├źntie.

Beveiliging en Compliance:
Gegevensbeveiliging staat bij ons voorop. We implementeren robuuste beveiligingsmaatregelen om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van je gegevens te waarborgen. Ook niet geheel onbelangrijk is om te kijken wat er met je data gebeurt als we over externe partijen praten. Bij veel doelgroepen is er speciaal marktgerichte software waarin vaak op zijn minst al je NAW-gegevens worden opgeslagen. Bovendien zorgen we ervoor dat je databeheer voldoet aan relevante wet- en regelgeving (AVG of GDPR). Als je alleen bent is dit proces overzichtelijker dan wanneer er meerdere werknemers zijn, en er een rechtensysteem geplaatst moet worden. 

Back-up en Herstel:
Onze geautomatiseerde back-upoplossingen zorgen ervoor dat je waardevolle gegevens altijd veilig zijn. Wees je bewust van het risico op verlies van data als je niet goed back-upt. Veelal zijn we te druk bezig met de gang van alle dagen en komen we hier pas achter als ons de vraag gesteld word of erger…als het TE LAAT is. In geval van onvoorziene gebeurtenissen bieden wij snelle herstelopties om downtime tot een minimum te beperken.

Bij S.C.S.S. geloven we in de kracht van goed databeheer als drijvende kracht achter bedrijfssucces. Laat ons je ondersteunen bij het beheren en optimaliseren van je gegevens. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij je databeheer kunnen versterken.